keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Nalleherra ja norjalainen pirttipöytä


Kevään kuluessa oli niukasti aikaa - mutta tiukasti intoa - etsiä tarpeellisia ja tarpeettomia tavaroita Tarulan hoteisiin. Paras löydös oli eittämättä tämä norjalaista käsityötä oleva kaunis pirttipöytä, jonka maalasin valkoiseksi (katuen sitä varmaan viimeistään silloin kun loputtoman mittainen valkomaalamisen villitys ottaa loppuakseen). Pöytä löysi tiensä appivanhempien avituksella luoksemme ja sai mainion pestin kestitä keittiön keskipisteenä. 
Parhaimmat viimeaikaiset kirpparilöydökset tein Marin putiikin (Memories, Tuusula, Rantatie 110B) keväiseltä pihakirppikseltä. Josta tämä nalleherra ja perhostaulu ovat perujaan. Marin putiikista löytää muutenkin kohtuuhintaista kodin käyttöesinettä ja tuliaistarvetta liiaksikin. Sinkkiset purkit piilottaa ryynit ja rusinat. Etiketit odottaa vielä tekijäänsä.Vanhat rasiat ovat enimmäkseen Tarulan peruja, vaaka tosin taisi tarttua edelliskesänä matkaan Vääksyn Rompetorilta.

Tarulan syntymävuoden (1914) sanomalehti pääsi toistaiseksi vain hätäframille. Moinen aarre vaatii päästä kehyksiin varmempaan talteen.


Peltirasioita ja vanerisia karkkilaatikoita löytyy kaiken aikaa sieltä ja täältä, rasioita ja purkkeja joita en muistanut omistavanikaan.2 kommenttia:

  1. Marin Memories putiikki onkin täynnä löytöjä! Siskoni antoi vinkin tästä blogista. Todella loistavia muutoksia mökeille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marita! Kiva jos löysit mummoloistani ideoita käyttöösi, pysyhän matkassani! Marin putiikin Facebook-sivuilta kannattaa muuten seurata tapahtumia ja aikatauluja, siellä on tarjolla monenlaista kivaa kaiken aikaa..

    VastaaPoista